Bosna-Hersek Öğrenci Vizesi

Bosna-Hersek Öğrenci Vizesi

Bosna-Hersek Öğrenci Vizesi olmadan davetiyeniz olmadan ülkeye girişinizde garanti değildir. Sorun yaşadığınızda bir daha ülkeye giremiyorsunuz.

Bosna-Hersek Öğrenci Vizesi

Bosna-Hersek Avrupa’ya kabul edildi. Bosna-Hersek’e girişte vize gerekli değildir. Bosna Vizesi, Bosna-Hersek Öğrenci Vizesi olmadan davetiyeniz olmadan ülkeye girişinizde garanti değildir.

Sorun yaşadığınızda bir daha ülkeye giremiyorsunuz. Bizler öğrencinin üniversiteler için hazırlığı dil kursu kaydının yapıldığına dair resmi belgesini sağlandıktan sonra yada üniversiteye kabul belgesi ile yapılmaktadır. Bosna-Hersek Öğrenci Vizesi için ülkeye giriş izni ile sorunsuz ülkeye girişler yapılmaktadır.

Davetiye Girişi

Eurostar öğrencilere verilen davetiye ülkeye ilk girişte kullanılacaktır. Bosna Vizesi (Hukuken Suç unsuru taşıyan öğrenci alımlarımız yoktur.) Bosna Vizesi Ülkeye giriş yapan öğrencilerimizin ilk oturum ücretlerini, Sigortalarını ödemeleri ve oturum işlemlerini tamamlamaları için resmi makamlara tutanak yazılması, Askerlik tecili, öğrenci dosyası açılması, KYK geri ödemeli burs başvurusu, Uluslararası Öğrenci kartı ile ilgili Eurostar rehberlerinden destek alabilirsiniz.

 

Bosna Hersek ve Üniversite

Bosna-Hersek, güneydoğu Avrupa’da yer alan ve iki kurucu ülkeden oluşan bir ülkedir: kendi kendini yöneten ve uluslararası kabul görmüş Bosna-Hersek Cumhuriyeti (BH) ve BH içinde yarı özerk bir bölge olan Bosnalı Müslüman-Hırvat Federasyonu (Sırp Cumhuriyeti). Bosna ve Hersek, 1992’de Yugoslavya’dan bağımsızlığını kazanan eski Yugoslav cumhuriyetleridir. Hırvat ve Müslüman topluluklardaki bazı kişiler Saraybosna’daki merkezi hükümetin otoritesini tanımayı reddettikleri için iki hükümet altında tek bir ülke olarak kalıyorlar. Her topluluktan seçilmiş temsilciler, kendi başkentlerinde hükümeti yönetir.

Bosna’daki savaş sırasında ya da bazen denildiği gibi ‘Balkan Ölüm Tarlaları’ sırasında birçok şehir ağır hasar gördü veya yıkıldı. O zamandan beri Bosna-Hersek siyasi, kültürel ve ekonomik değişimler geçirdi. Ekonomi büyüyor; turizm ve sanayide iş olanaklarının artırılmasıyla yüksek işsizlik oranı azaltılmıştır. Ancak, altyapı veya eğitim eksikliği nedeniyle ülkenin bazı bölgelerinde hala ekonomik zorluklar var. Ek olarak, Bosnalı Hırvatlar, Bosnalı Sırplar ve Bosnalı Müslümanlar arasında kültürel eşitlik eksikliği var. Ayrıca, savaşın sona ermesinden bu yana her iki grup arasında toprak için birkaç kez savaşan Müslüman ve Hırvat toplulukları arasında büyük bir ayrım var.

Bosnaca, Bosna-Hersek’te resmi olarak tanınan tek dildir. Tüm yasal metinler, yasalar, eylemler, kararlar ve düzenlemeler hem Hırvat hem de Sırp dillerinde yayınlanmalıdır. Balkan bölgesi, Yunanca, Rumence, Aromunca, Macarca ve Bulgarca gibi birçok farklı kültür ve dile ev sahipliği yapmasına rağmen, hükümet tarafından resmi olarak tanınan tek dil Boşnakçadır. Boşnakça, resmi dil olmasının yanı sıra, BH vatandaşlarının yaklaşık yüzde 20’sinin ana dilidir. Hem anadilleri olarak Boşnakça konuşan Müslüman Boşnaklar hem de anadilleri olarak Boşnakça konuşan Hırvatlar, etnik olarak Bosnalı Müslümanlarla aynı olduklarını kabul ederken Boşnak olarak anılmayı reddediyorlar.

Bosna, bir zamanlar güneyinin bir parçası olarak Yugoslavya’nın bir parçasıydı. ‘Yugoslavya’ olarak bilinen Slav bölgesi. O zamanki başkenti Saraybosna’ydı; daha sonra sosyalist Yugoslavya içinde ‘Bosna-Hersek Cumhuriyeti’ olarak bilinen federal bir birim haline geldi. Ülke, üç yıl süren kanlı bir iç savaşın ardından 1992 yılında Yugoslavya’dan bağımsızlığını kazandı. Müslüman, Hırvat, Sırp ve diğer milletlerden oluşan karışık bir nüfusa sahip olmasına rağmen, Bosna’nın ana dini Hristiyanlıktır; Vatandaşların yaklaşık yüzde 61’i kendilerini Roma Katolik azınlık statüsüne sahip Ortodoks Hıristiyan olarak tanımlıyor.

Bosna-Hersek şu anda güçlü bir kültürel kimliğe sahip ekonomik açıdan güçlü bir ülke olma yolunda büyük adımlar atıyor. Herkesin temsil edildiğini hissedebilmesi için etnik gruplar arasında eşitliğe yönelik yapılacak daha çok iş var. Ancak, son seçimlerin Müslüman Hırvatlar ve Sırplar için daha fazla siyasi temsil göstermesiyle işler doğru yönde ilerliyor gibi görünüyor.

Puanla
[OY: 0 Ortalama: 0]
Messenger, Instagram ya da WhatsApp üzerinden iletişime geçmek için hemen tıkla! Messenger ile iletişime geçmek için hemen tıkla, konuş! Instagram ile iletişime geçmek için hemen tıkla, konuş! WhatsApp ile iletişime geçmek için hemen tıkla, konuş!